Президентът Румен Радев проведе последователно срещи с председателите на ВМРО-ДПМНЕ

...
Президентът Румен Радев проведе последователно срещи с председателите на ВМРО-ДПМНЕ
Коментари Харесай

Румен Радев се срещна с водещи македонски политици

Президентът Румен Радев организира поредно срещи с ръководителите на ВМРО-ДПМНЕ и Демократичния съюз за интеграция - Християн Мицкоски и Али Ахмети. Разговорите се състояха в границите на двудневното публично посещаване на българския президент в Скопие, заяви БНР.

Във втория ден от визитата си президентът Радев и неговият хазаин Георге Иванов имат срещи в Стопанската камара с представители на македонския бизнес. Българският държавен глава има диалози и с ръководителя на македонския парламент Талат Джафери.

В рамките на визитата на Румен Радев в Скопие, което е първото на български общественик след влизането в действие на контракта за добросъседство сред България и Македония, към този момент стана ясно, че през последните месеци се регистрира растеж в стокообмена сред двете страни. За деветте месеца на 2017 той е 10, 8 на 100, а най-голям този индикатор е бил през 2011 година. По време на срещата си с президента Радев, македонският министър председател Зоран Заев означи, че чака договорът за съдействие да ускори работата по планове в региона на енергетиката и транспортната инфраструктура.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР