Президентът Румен Радев проведе днес поредните консултации с парламентарно представените

...
Президентът Румен Радев проведе днес поредните консултации с парламентарно представените
Коментари Харесай

Последната надежда за кабинет в 47-ото НС: На кого президентът ще връчи третия мандат?


Президентът Румен Радев организира през днешния ден следващите съвещания с парламентарно показаните партии. След тях той би трябвало да връчи третия мандат за сформиране на държавно управление. Това е последната вяра да се образува кабинет в границите на 47-ото Народно заседание.

Въпреки новите червени линии Радев разчита на обединяване. Стана ясно, че ръководство в този парламент е допустимо единствено в случай че четирите партии в досегашната коалиция се схванат между тях.

Ако третият мандат бъде връчен на Българска социалистическа партия, те са склонни министър председател на новото държавно управление да бъде представител на Политическа партия. Има Такъв Народ са съгласни, стига това да не е Кирил Петков или Асен Василев. Трите партии обаче се разминаха във връзка с състава на един нов кабинет.

В този парламент изобщо не е допустимо образуване на болшинство безапелационни са от ГЕРБ-СДС, които през вчерашния ден отхвърлиха втория мандат. Движение за права и свободи и „ Възраждане “ са на същото мнение – време е за избори.

Предстои президентът да избере на кого да връчи третият мандат.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР