Президентът Румен Радев продължи със словесната си битка с председателя

...
Президентът Румен Радев продължи със словесната си битка с председателя
Коментари Харесай

Радев определи Цветанов като функционално неграмотен

Президентът Румен Радев продължи със словесната си борба с ръководителя на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов. Днес президентът е на посещаване в Монтана, където съобщи, че някогашният вътрешен министър мъчно осмисля това, което чете. Думите му бяха в отговор на вчерашното обвиняване на Цветанов, че президентът желае да извади България от НАТО и Европейския съюз.

" Неслучайно упорствам за по-добро обучение. Явно Цветан Цветанов по-трудно осмисля това, което чете ", сподели Радев.

По-рано през днешния ден Цветанов посочи, че президентските съветници на вчерашния Консултативен съвет за национална сигурност са застъпвали позиции, кореспондиращи с тезите на Русия, а не на Европейския съюз, само че след остра реакция от негова страна и от страна на министъра на защитата Красимир Каракачанов усетили, " че са създали огромен гаф " и са разгласили след това поправени мнения, " с цел да не излезе истината ".

" Не мисля, че има нещо погрешно в тази проектодекларация, която прочетох при започване на съвещанието. Най-лесният метод да окарикатурим европейската концепция, това е тя да се асоциира с хора, които от заран до вечер декламират за европейски полезности, без да са доста наясно какво значат ", сподели още Радев.

Президентът разяснява и друго изявление на Цветанов от сутринта. Председателят на групата на ГЕРБ в Народното събрание съобщи, че кандидатпрезидентската акция на Радев била " същинска мрачевина ". Той не инцидентно употребява тъкмо този израз в опит да направи отпратка към лекцията на президента преди два дни, в която президентът разгласи, че България се ръководи на мрачно.

" Моята предизборна акция от дълго време е осветлена и всички документи са на уеб страницата на Сметната палата. Ако някой би трябвало да се тормози от предишното, това е най-много господин Цветанов ", добави Румен Радев.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР