Президентът Румен Радев продължава посещението си в Египет. Той говори

...
Президентът Румен Радев продължава посещението си в Египет. Той говори
Коментари Харесай

Румен Радев за убития полицай: Очаквам МВнР да извика турския посланик и да поискаме пълно разследване

Президентът Румен Радев продължава визитата си в Египет. Той приказва пред медиите по настоящи политически тематики.

Това е невиждан случай доколкото все още е известно от територията на прилежаща страна - Турция, да се стреля по наш служител на реда. Крайно рисков и недопустим случай - по този начин президентът Радев разяснява трагичния случай със починалия служител на реда край Елхово, съобщи Българска национална телевизия.

" Очаквам външно министерство да извика турския дипломат, да изиска пояснение, да желаяме цялостно следствие, даже взаимно, само че този случай изрично би трябвало да бъде открит. Да са ясни аргументите, да е явен виновника, да има отмъщение и надлежно да предприемем нужните ограничения. Недопустимо е и на всеки съвет на Европейски Съюз упорствам за нашето ускорение и приемане в Шенгенското пространство, за доста по-голяма взаимност с България, която има най-дългата сухопътна външна граница на Европейски Съюз, където има деен поток от мигранти ", съобщи Румен Радев - президент на Република България.

Президентът сподели още, че още на следващия ден ще предложения ПГ на " Възраждане " за съвещания.

" Надявам се, че партиите правят оценка това обещано в допълнение време поради нуждата от постоянно държавно управление час по-скоро, тъй че да бъде възобновен разговорът и естествената среда измежду една остра предизборна акция. Очакваме разговорът в действителност да бъде възобновен и да имаме конструктивност в диалозите и договарянията сред партиите. Преговорите са сред партиите, а не сред президента и партиите за сформиране на държавно управление. Аз не вземам участие в коалиция, те би трябвало да образуват коалиция ", разяснява Радев.

Президентът сподели още, че през днешния ден на форума в Египет ще показа кандидатурата на България за домакинство на климатичната среща през 2024 година

" Крайно време е страната ни да се нарежда още по-активно като разпоредителност, като интензивност и принос към устойчивото развиване да покажем, че в действителност имаме съществени упоритости в тази област и съществени благоприятни условия ", добави Радев.

Президентът Румен Радев е в египетския курорт Шарм ел-Шех, дружно с ръководена от него делегация, за присъединяване в 27-ата Конференция на страните по Рамковата спогодба на Организация на обединените нации за изменението на климата (COP27). Повече от 100 водачи от целия свят ще се включат в срещата на върха.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР