Президентът Румен Радев призова заедно с нова детска болница да

...
Президентът Румен Радев призова заедно с нова детска болница да
Коментари Харесай

Радев призова за изграждане на нов детски рехабилитационен център

Президентът Румен Радев прикани дружно с нова детска болница да бъде построен и детски рехабилитационен център. Това Радев сподели на церемонията при завършването на лекари от Медицинския факултет към Медицински университет в София. Експертен съвет към самодейността „ Българската Коледа “ ще направи план за това: 

" Експертният съвет ще създаде обособен план и ще го внесе в Министерството на здравеопазването. Аз съм уверен, че грижата на Министерството на здравеопазването за създаване на детска болница би трябвало да върви дружно и с план за създаване на Национален детски рехабилитационен център ".

Инициативата „ Българската Коледа “ е събрала даренията на стойност над 3 милиона лева Това е най-високата набирана сума през последните 15 години, означи Радев: 

" Това е знак, че обществото подхожда с все по-голямо доверие към тази самодейност, само че повода сте вие, лекарите, и това авансово доверие, което се влага във вас, младите лекари е, че тези събрани средства се изразходват по най-хубавия метод ".

До този миг в президентската институция са постъпили 220 заявки за подкрепяне на деца през 2022 година
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР