Президентът Румен Радев пристигна на откриването на 111-метровия пилон в

...
Президентът Румен Радев пристигна на откриването на 111-метровия пилон в
Коментари Харесай

Румен Радев откри пилона на Рожен и обяви критиките срещу него за нихилизъм и безродие

Президентът Румен Радев дойде на откриването на 111-метровия стълб в Рожен и смъмри критиците на самодейността, чийто патрон е, като разгласи недоволството от изливането на бетон в родопските поляни за " нихилизъм и безродие ".

" Днес водени от завета на нашите предци, ние заставаме дружно да издигнем българския байрак - колкото не сме дръзвали да забележим в фантазиите си. Днес споделяме " не " на нихилизма и безродието, които катастрофираха в свеото непочтеност с опитите си да охулят тази самодейност ", разгласи Радев от Рожен.

Освен като патрон на Роженския стълб, Радев и служебният му кабинет се оказаха измежду главните " благодетели " на акцията, като най-малко са пренасочени към дарителската сметка за пилона.

В останалата част от речта си Радев дефинира самодейността с гигантския български байрак като " възкръсване на паметта на хиляди храбри българи, които загиваха под българското знаме, само че не позволиха да попадне в плен ".

" Отдаваме благодарност към поколенията невероятни сънародници, които забиха бългрския байрак на най-високите върхове в спорта, науката и културата. Ще издигнем нашия завет към бъдените генерации - да бъдат свободни, почтени и обединени към нашите свещени полезности, идеали и знаци. И по този начин както нашите предшественици откриха сили да заличат граничната вадичка, да поставим старания да премогнем границите вътре в себе си, които ни разделят ", сподели още той.

" Знаем от нашата история, че единствено безсънен, единен и повярвал в своите сили народ може да устоява на историческите върхове и да гради с достолепие личните си бъднини. Тази година ще отбележим 111 година от освобождението на Родопите и 120 година от Илинденско-преображенското въстание. Трябва да помним, че любовта към България е непреходна, а нейната градивна мощ е несломима ", сподели още Радев.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР