Президентът Румен Радев предостави българско гражданство на председателя на забранения

...
Президентът Румен Радев предостави българско гражданство на председателя на забранения
Коментари Харесай

Румен Радев връчи български документи на Любчо Георгиевски и Благой Шаторов

Президентът Румен Радев даде българско поданство на ръководителя на неразрешения български културен клуб “Иван Михайлов ” в Битоля Любчо Георгиевски и на секретаря на клуба Благой Шаторов, заяви Българска национална телевизия.

Двамата дойдоха в президентството, съпроводени от фамилиите си, от Христиан Пендиков и други македонски българи.

Вицепрезидентът Илияна Йотова подписа указите за придобиване на българско поданство на съображение на техния български генезис.

Срещу Георгиевски се водят няколко каузи в Битоля, като клубът беше закрит поради особено признато законодателство с противоположна мощ на съображение името и задачите в устава му.

Според специфичното законодателство на РСМ и Комисията по имената, името на клуба уронва националните усеща и слага под въпрос идентичността на македонския народ.

С придобиването на българско поданство на Любчо Георгиевски и Благой Шаторов се поставя завършек на един абсурд, а точно ръководителите на българските клубове в РСМ да нямат българско поданство, макар заканите, вербалните и физически похищения против някои от тях и против клубовете им, разкрити през април 2022 година

 

Последвайте ни към този момент и в Телеграм и Туитър! 

 

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР