Президентът Румен Радев посети българо-турската граница, където се запозна на

...
Президентът Румен Радев посети българо-турската граница, където се запозна на
Коментари Харесай

Президентът: Оградата на границата е компрометирана на редица места

Президентът Румен Радев посети българо-турската граница, където се срещна на място с подхванатите ограничения по справяне с миграционния напън върху страната ни.

" Оградата е компрометирана на редица места, това би трябвало да се възвърне, в същото тя се завладява нападателно от растителност и желае непрекъсната поддръжка. Изградената система за наблюдаване не действа на избрани места. Това желае възобновяване. Това не става единствено със силата на регионалните шефове, които са натоварени да обезпечат поддръжката на оградата. Искат се още доста взаимни старания и в случай че тази миграционна конюнктура продължи да се усложнява, значи да се работят и други проекти и да имаме подкрепяне от други структури за сигурност. Единият към този момент одобрен канал е по европейски средства за поддръжка на системите, има и други неща, които се правят с народен бюджет. Областните шефове за тази година нямат провиснал подобен бюджет “, уточни Радев.

" Мисля, че би трябвало да се обезпечат задоволително средства на Групово дело „ Гранична полиция “ и на Министерство на вътрешните работи, тъй че те да поемат този ангажимент, само че при обезпечено финансиране. Те знаят най-добре на какви места на какво обгрижване подлежат. Що се отнася до падналата ограда, отговорете си на въпроса: Ние чакаме от години инспекция от прокуратурата какво стана със градежа на оградата “, укори държавното обвиняване президентът.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР