Президентът Румен Радев отново призова за бързо и независимо международно

...
Президентът Румен Радев отново призова за бързо и независимо международно
Коментари Харесай

Радев призова за международно разследване на зверствата в Украйна

Президентът Румен Радев още веднъж прикани за бързо и без значение интернационално следствие за зверствата на съветската експанзия в Украйна. Държавният глава беседва с украинския външен министър Дмитро Кулеба и акцентира, че София ще продължи да поддържа Киев съгласно опциите си: 

" Имаме цялостна подготвеност да продължим програмата, която започнахме през 2014 година и прекъснахме заради Covid-кризата, за лекуване и възобновяване на украински военнослужещи. Следим с паника развиването на бойните дейности и на растящия брой цивилни жертви. Знаете, че призоваваме за бързо, дейно, без значение интернационално следствие за цивилните жертви и зверствата по време на войната и най-строго наказване на всички причинители. Особено сме загрижени и за хода на актуалните военни дейности и опасността за цивилното население. Точно в зоните на военни интервенции попада и многочислената българска диаспора. Аз се надявам, че вашата страна прави всичко допустимо, с цел да минимизира риска за живота на цивилните жители на българското национално малцинство ".

Дмитро Кулеба благодари за ясната позиция на България за европейската интеграция на Украйна:  

" Ние, несъмнено, дадохме отговор на въпросниците на Европейската комисия. Европейската комисия сега ги преглежда и ще даде своя отговор и ясната позиция на България по този въпрос е доста значима. За това говорихме през вчерашния ден с министъра ".
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР