Президентът Румен Радев определи убийството на българския граничен полицай като

...
Президентът Румен Радев определи убийството на българския граничен полицай като
Коментари Харесай

Румен Радев поиска да се извика за обяснения посланикът на Турция

Президентът Румен Радев дефинира убийството на българския граничен служител на реда като невиждан случай, при който от територията на прилежаща страна се стреля по български еднообразен.

Държавният глава чака Министерството на външните работи да извика за пояснение турския дипломат, а казусът да бъде обяснен посредством взаимно следствие на двете страни.

" Да желаяме пояснение, да желаяме и цялостно следствие - даже взаимно такова, само че този случай изрично би трябвало да бъде открит. Да са ясни аргументите, да е явен виновникът, да има отмъщение, да има и нужните подхванати ограничения ", настоя президентът от Египет, който е на посещаване там за участие в 27-ата Конференция на страните по Рамковата спогодба на Организация на обединените нации за изменението на климата (COP27).

По мотив консултациите за сформиране на държавно управление, Румен Радев заяви, че още на следващия ден ще предложения ПГ на " Възраждане " за среща. 

" Надявам се, че партиите извършват това в допълнение обещано време поради нуждата от постоянно държавно управление допустимо най-скоро. Очаквам това да бъде оценено, разговорът да бъде възобновен, и да има градивни договаряния сред партиите, добави Радев. Нека не стигаме до догадка за избори през януари или февруари ", прикани още президентът.

 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР