Президентът Румен Радев официално обяви старта на петнадесетото издание на

...
Президентът Румен Радев официално обяви старта на петнадесетото издание на
Коментари Харесай

Радев даде старт на кампанията Българската Коледа

Президентът Румен Радев публично разгласи старта на петнадесетото издание на благотворителната самодейност „ Българската Коледа”, която се организира под негов патронаж, и показа тематиката и задачите на акция 2017/2018 година

" Българската Коледа не е просто дарителска акция, а нещо доста по-голямо. Тя ни дава вярата и чувството, че живеем в цивилизовано общество, което се крепи на хуманни полезности. Тя споява разнообразни обществени пластове и влага в нашия максимален капитал – здравето на нашите деца ", съобщи той в УМБАЛ „ Св. Георги” в Пловдив. Това оповестиха от прессекретариата на президента.

„ Избрах да дадем началото на петнадесетото издание на самодейността Българската Коледа тъкмо тук, тъй като УМБАЛ „ Св. Георги” е едно от водещите лечебни заведения в страната, което ползва модерна и сложна диагностика и се развива лечебна, преподавателска и научно-изследователска активност. Тази болница се гордее със своите водещи експерти в разнообразни области на здравеопазването”, съобщи президентът.

„ Мисля, че тъкмо тук, където годишно се ползват грижи за хиляди български деца, нашият апел ще бъде по-силен и по-истински, тъй като „ Българската Коледа” е израз на вяра за бъдещето ни като нация и като страна и съумява да сплоти хора с разнообразни специалности, обществено състояние и обучение към една общественозначима кауза”, сподели още Румен Радев.

„ В поддръжка на избавения детски живот “ е тематиката на петнадесетото издание на самодейността „ Българската Коледа”. „ Новите способи на лекуване разрешават ранна диагностика на тежки болести и дейно лекуване, което води до избавяне на живот, само че избавеният детски живот доста постоянно изисква продължителни грижи”, съобщи президентът и добави, че поддържането на здравето на тези деца постанова продължителни старания и е огромно предизвикателство и за лекарите, и за фамилиите на болните деца.

Президентът благодари на всички лекари и медицински служащи, които работят с самодейността Българската Коледа за техния труд, за грижите, които поставят за децата, както и за вярата и доверието, които носи тяхната работа. „ Зад тази самодейност стоят хиляди българи – учредители, донори, известни персони и медии, само че триумфът на една дарителска самодейност и най-много доверието в нея зависят главно от хората, които са в края на дарителския развой и това сте Вие – лекарите”, акцентира Румен Радев.

Приключилата на 30 ноември т.г. акция 2016/2017г. на „ Българската Коледа”, отдадена на децата с тежки хронични болести, съумя да събере 2 650 000 лева, с които са подкрепени 474 деца със сумата от 702 895 лева и е дарена здравна инсталация за 30 лечебни заведения от цялатаа страна – академични и многопрофилни лечебни заведения за интензивно лекуване на обща стойност 1 766 774 лева

„ С тази инсталация ще могат да се ползват модерни способи за наременна и прецизна диагностика и оптимално лекуване. Всичко това е резултат от хуманността и съпричасността на хиляди българи, които подариха за децата на България”, акцентира още Румен Радев в словото си на церемонията.

По-късно президентът се срещна с интензивния бранш и кувьозите в поделение „ Неонатология” и поделение „ Детска хирургия” на УМБАЛ „ Св. Георги”.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР