Президентът Румен Радев очаква от правителството да води разяснителна кампания

...
Президентът Румен Радев очаква от правителството да води разяснителна кампания
Коментари Харесай

Радев настоява властта да говори за България след чакалнята на Еврозоната

Президентът Румен Радев чака от държавното управление да води разяснителна акция не дали ще се покачат цените, в случай че влезем в механизма на еврозоната, а какво ще става години напред.

Така президентът отговори на въпрос дали като допустимо разследване от неговото изказване , че смъква доверието си, държавното управление да отсрочи влизането на България в механизма за еврозоната.

Отговорът на премиера бе, че това е директна интервенция в работата на държавното управление.

" Ще подсигурява ли държавното управление, че това, което прави за нашата стопанска система, води до нейната конкурентоспособност и резистентност в еврозоната. Ето там би трябвало да бъде фокусът ", настоя Радев.
 Борисов да намерения над цифрите, преди да се сърди на президента, поучават от
Борисов да намерения над цифрите, преди да се сърди на президента, поучават от " Афис "

Около Великден за по-слабите яйца не било желателно да си мерят черупките с по-силните

Той дефинира сходни изказвания като " безусловно несъстоятелни изказвания ". Когато приказваме за еврозоната би трябвало да са ясни няколко неща - това е заложено и в Лисабонския контракт и всички държави-членки би трябвало да се причислят към еврозоната. Това значи да имаме един пълностоен и интегриран Европейския съюз, само че тук въпросът е до опциите на обособените страни, изясни президентът.

Според него там, където се концентрира публичното внимание, е дали ще се покачат цените . " Това е изместване на фокуса, а доста по-големият проблем е на друго място. Това не е най-голямото терзание и аз съм уверен, че няма да има някакво огромно сходство в цените . Ние сме във валутен ръб и това ни защищава, само че какво вършим години по-късно ", акцентира президентът.
 Борисов се тюхка, че у нас има опозиция против влизането в еврозоната Обновена
Борисов се тюхка, че у нас има опозиция против влизането в еврозоната

Не виждам в Европа страна с евро да е по-зле в сравнение с България

Румен Радев даде образец с Португалия и предложи Борисов да се срещне с португалския министър-председател, който да му даде уточнения. " Когато Португалия се причисли към Европейски Съюз години наред има стопански напредък и сега, в който Португалия се причисли към еврозоната изпаднаха в доста дълбока застоялост . Така към 11-12 години и чак в последните 2-3 години започнаха да излизат ", разясни президентът.

По негови думи въпросът е задоволително конкурентноспособна ли е стопанската система ни да се развива и то прогресивно в еврозоната, когато към този момент ние губим част от механизмите си, с които да подкрепяме нашата стопанска система.
 Румен Радев: Импийчмънт... най-вече да изпълни площадите
Румен Радев: Импийчмънт... най-вече да изпълни площадите

Няма да изпълни нито язовирите, нито хладилниците
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР