Президентът Румен Радев обяви в Бургас началото на тазгодишното издание

...
Президентът Румен Радев обяви в Бургас началото на тазгодишното издание
Коментари Харесай

Президентът в Бургас: Убеден съм, че тук ще бъде първата Детска болница

Президентът Румен Радев разгласи в Бургас началото на тазгодишното издание на благотворителната самодейност „ Българската Коледа “. Събитието се състоя в УМБАЛ-Бургас в наличието на кмета Димитър Николов, регионалния шеф Пламен Янев, представители на академичната общественост,лекари и медицински сестри. Новото издание на благотворителната самодейност е под наслов " Да дадем вяра на дете в неволя " и е с устременост към детската хирургия.

„ Неслучайно избрах да го създадем точно тук – в болница с повече от 100-годишна история и едно от водещите звена в системата на опазване на здравето. Болница, която се гордее със своите водещи експерти, отдадени на най-хуманната специалност. Считам, че точно отсам нашият апел ще бъде мощен и същински, тъй като „ Българската Коледа “ не е просто акция, тя е нещо доста повече, тя ни дава вярата, че живеем в цивилизовано общество, което се крепи на хуманни полезности, тя сплотява разнообразни пластове от общество, тя е скъпа инвестиция в най-важния капитал – нашите деца и тя е израз на нашата вяра за бъдещето, тъй като съумява да сплоти хора с различа специалност, обучение към една публично значима идея. И тази година зад тази благородна идея застанаха хиляди добродетелни българи с огромни сърца. Дарители, учредители, медии, разпросранители на концепцията. Но с цел да бъде една дарителска акция сполучлива, най-важно е да има доверие в нея. А доверието зависи от хората в края на дарителския акт. Тези, които оползотворяват събраните финансови средства. Тези хора сте вие – лекарите и медицинските експерти. Затова желая от името на съучредителите да изразя дълбока признателност към лекарите за избавените детски животи и за грижата за нашите деца “, сподели Румен Радев.

Той акцентира, че с помощта на българската Коледа от ден на ден лекари получават опцията да употребяват модерна високотехнологична инсталация и да ползват най-нови способи за лекуване. С поддръжка на цялото общество тази година Българската Коледа разполага с рекорден бюджет. 586 деца получиха скъпа помощ за диагностика и лекуване. 26 лечебни заведения в цялата страна получиха модерна високотехнологична инсталация.

„ Българската Коледа не изземва и не лимитира отговорността на страната. С течение на годините тя се трансформира в един честен пример и коректив на институциите. Защото ясно потвърди, че може да се реализира доста повече с доста по-малко средства. Въпрос на ангажираност, професионализъм и отговорност към нашето общество “, добави Радев.

Той акцентира ролята на управлението на болница и на Община Бургас и самодейността за създаване на Детска болница в Бургас.

„ За Вашата прекасна самодейност за създаване на Детска болница, за чудесния екип, който сформирахте дружно, за извънредно новаторския актуален план, за научно-изследователска активност по какъв начин се построява една такава болница, за интернационалните партньорства, които изградихте. Аз чакам страната да поддържа тази благородна самодейност. Аз съм уверен, че първата детска болница ще бъде построена точно тук – в Бургас, познавайки размаха и на управлението на болнцата, и на Община Бургас. Затова през днешния ден откривам 21 издание на благотворителната самодейност „ Българската Коледа “ с вярата да забележим още веднъж върнати детски усмивки и вярата в хиляди български фамилии “, сподели президентът.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР