Президентът Румен Радев обяви, че ще връчи третия мандат за

...
Президентът Румен Радев обяви, че ще връчи третия мандат за
Коментари Харесай

Румен Радев: Ще връча третия мандат след Нова година. Евентуални нови избори - през март

Президентът Румен Радев разгласи, че ще връчи третия мандат за сформиране на държавно управление след Нова година, с цел да може възможни нови предварителни избори да се проведат през март и да се избегне избор през зимата. Радев сподели това по време на консултациите с " Демократична България ". Той обаче изрази вяра да не се стига до трети мандат. 
 
Държавният глава съобщи, че след изборите се управлява от две съществени цели - да се направи оптималното, с цел да има постоянно държавно управление, да се даде време за разговор и време партиите да се отдалечат от нападателната предизборна реторика, да се одобряват значими закони. Надявам се, това да оказва помощ и да има разсъдък, уточни Радев. Втората значима цел е по този начин да се разположат във времето консултациите и връчването на мандатите, че в случай че имаме неуспех и не се сформира държавно управление, предварителните избори да не бъдат в най-тежкия интервал - януари и февруари, а това изисква безспорно закъснение, изясни президентът.
 
Аз си нося тази отговорност, поел съм я, сподели Радев и съобщи, че няма да насрочи избори през януари и февруари. Можем единствено да си представим това до какво ще докара, а рискът да има още по-малка изборна интензивност в тази обстановка е действителен, добави той.
 
Третият мандат ще бъде връчен след Нова година, с цел да има избори през месец март, разгласи президентът. Той обаче означи, че  ако всички партии излязат и кажат, че са подготвени да вършат предизборна акция през декември, Коледа, празниците, Нова година, и да отидат на избори в най-тежките условия, той ще се съобрази. Веднага давам един след различен мандатите, уточни Радев.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР