Президентът Румен Радев не се е присъединил към пълния текст

...
Президентът Румен Радев не се е присъединил към пълния текст
Коментари Харесай

Румен Радев отказа да подкрепи Украйна за НАТО

Президентът Румен Радев не се е включил към цялостния текст на декларацията, призната от няколко страни, във връзка с участието на Украйна в НАТО.

Това оповестиха от президентството, пояснявайки, че Радев поддържа останалите позиции, съдържащи се в документа.



Вчера държавните глави на седем страни, членки на НАТО, подписаха декларация, в която удостоверяват поддръжката си за суверенитета и териториалната целокупност на Украйна и показват поддръжка за нейно бъдещо участие в Северноатлантическия пакт.

От пресцентъра на президентството показват, че „ България е част от декларацията от срещата на върха на НАТО в Букурещ през 2008 година по отношение на присъединение на Украйна в бъдеще, само че тази декларация е призната в напълно друга среда на сигурност ”.



„ Военните дейности на територията на Украйна през днешния ден изискват нейното участие в Алианса да бъде разисквано в границите на цялостния състав на Северноатлантическия съвет и да не води към риск от директното замесване на страните от НАТО във войната ”, разясняват от пресцентъра на Румен Радев.

Позицията на българския държавен глава е, че „ решение за присъединение на Украйна към НАТО би трябвало да бъде взето едвам след изработването на ясни параметри за мирното споразумяване на спора сред Русия и Украйна, които да бъдат признати и приложени и от двете воюващи страни ”.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР