Президентът Румен Радев не изпълнява основните задължения на институцията. Той

...
Президентът Румен Радев не изпълнява основните задължения на институцията. Той
Коментари Харесай

Плевнелиев критикува Радев, все още не е обединител на нацията

Президентът Румен Радев не извършва главните отговорности на институцията. Той би трябвало да бъде знак на салдото, да има открояваща се външнополитическа роля и да има сплотяваща вътрешнополитическа функционалност, само че не го прави. Това съобщи неговият предходник Росен Плевнелиев (2012-2017), представен от БНР.

Изявлението бе направено във връзка две години от встъпването на Румен Радев в служба. Плевнелиев беше в Русе, с цел да изнесе лекция, отдадена на специалностите на бъдещето и развиването на стопанската система.

Той подлага на критика президентът и поради това, че не е дал конференция във връзка на годишнината.

На днешната дата всички президенти до момента даваха конференции, с цел да отчетат какво е свършено през годината, само че президентът Радев реши да не прави конференция. За мен това е ненапълно обяснимо, тъй като се чудя какво би отчел като свършено в тези две години, през които той, съгласно мен, игра ролята на опозиционер, а не на президент. Все още се надявам, че военачалник Радев ще се трансформира в президента Радев, сподели Плевнелиев.

Припомняме, че не за първи път експрезидентът подлага на критика своя правоприемник. В свои по-стари изказвания, Плевнелиев жигосах държанието на Радев - като на популист и опозиционен водач, само че не и на президент и обединител.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР