Президентът Румен Радев назначи Пламен Славов за секретар по духовност

...
Президентът Румен Радев назначи Пламен Славов за секретар по духовност
Коментари Харесай

Президентът назначи бивш депутат от БСП и руски възпитаник за секретар по духовност и култура

Президентът Румен Радев назначи Пламен Славов за секретар по нематериалност и просвета, оповестиха от " Дондуков " 2.

Политическата кариера на Пламен Славов стартира в Карлово, където от 1995 до 1997 година е ръководител на общинския съвет, а от 2001 до 2003 година - зам.-кмет по обучение, просвета и обществени действия. Избиран е за депутат от Българска социалистическа партия в 38-ото, 40-ото и 42-ото Народно заседание, където е бил член на Парламентарната комисия по образованието и науката и на Парламентарната комисия по вероизповеданията, чийто ръководител е от 2013 до 2014 година В Народното събрание е бил член на Интерпарламентарната православна асамблея. От май до декември 2021 година е заемал поста зам.-министър на културата в двете служебни държавни управления.

Пламен Славов е роден на 20 май 1961 година в Асеновград и приключва приблизително обучение в Карлово. Получава магистърска степен по история във Великотърновския университет " Св.св. Кирил и Методий ", придобива степен лекар в Института по религиознание на Академия за публични науки - Москва. Академията е към Централния комитет на Комунистическата партия на Съветския съюз, а съгласно информация в интернет нейни ученици са българският министър-председател (1986 - 1990 г.) Георги Атанасов и секретарят на Централния комитет на Българска комунистическа партия (1981 - 1989 г.) Васил Цанов.

Пламен Славов е учител в Пловдивския университет " Паисий Хилендарски " и Висшето учебно заведение по сигурност и стопанска система в Пловдив, където е доцент по история на религиите и по национална сигурност. Той е създател на две монографии за поклонничеството в православието и в исляма, на научни изявления по история на религиите, етнорелигиозните връзки в България, българската страна и записаните вероизповедания.

 Президентът назначи някогашен народен представител от Българска социалистическа партия и съветски ученик за секретар по нематериалност и просвета
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР