Президентът Румен Радев назначи новия главен секретар на МВР, предложен

...
Президентът Румен Радев назначи новия главен секретар на МВР, предложен
Коментари Харесай

Радев назначи новия главсек на МВР. Кой е Петър Тодоров?

Президентът Румен Радев назначи новия основен секретар на Министерство на вътрешните работи, препоръчан от държавното управление на Стефан Янев. Както „ Стандарт ” към този момент заяви това е  Петър Тодоров.

Министърът на вътрешните работи Бойко Рашков връчи на основен комисар Тодоров документа за назначението му на длъжността. Главният секретар бе показан публично пред ръководителите на дирекции и служби в Министерство на вътрешните работи от министър Рашков и заместник-министрите Емил Ганчев, Венцислав Катинов и Енчо Мирчев.

Кой е Петър Тодоров?

Петър Тодоров е с дълготраен професионален стаж в системата на Министерство на вътрешните работи, като поредно е заемал разнообразни изпълнителски и управителни позиции в ОДМВР - Пловдив. Завършил е висшето си обучение във ВНВУ „ Васил Левски “ – Велико Търново.

От октомври 1989 година стартира едногодишен действен курс в Академията на Министерство на вътрешните работи, където се образова и през идващите две години.

От септември 1992 година стартира работа като шпионин към „ Магистрална полиция “. През 1998 става шеф на група в бранш „ Криминална полиция “ в Трето районно управление (на МВР) - Пловдив, а от 2003 година управлява бранш „ Престъпления по пътищата “ в пловдивската дирекция на Министерство на вътрешните работи.

От октомври 2005 година е шеф на Първо районно управление (на МВР) – Пловдив и е на този пост до назначението му за заместник-директор на ОДМВР - Пловдив на 20.05.2021 година Със заповед на министъра на вътрешните работи от 25.06.2021 година е краткотрайно преназначен за шеф на дирекцията.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР