Президентът Румен Радев направи обръщение във Фейсбук по случай Деня

...
Президентът Румен Радев направи обръщение във Фейсбук по случай Деня
Коментари Харесай

Румен Радев: Крайно време е за финансова самостоятелност на местните власти

Президентът Румен Радев направи послание във Facebook по случай Деня на българската община, в което се разгласи за " съответна данъчна политика, финансова автономия и действителна децентрализация " на локалните управляващи.

Ето какво написа президентът в обществената мрежа:

" В Деня на българската община - 12 октомври, би трябвало да си спомним, че това е институцията, стояща най-близо до орисите и проблемите на хората, призвана да " държи ръка " на пулса на делника.

Днес жителите слагат пред кметовете, общинските съветници и чиновниците в общинските администрации високи условия за успеваемост, бистрота и публичен надзор. Ето за какво в България най-накрая би трябвало да стартира разговорът за съответна данъчна политика, финансова автономия и действителна децентрализация, която да разреши на локалните управляващи да отговорят на високите упования на хората.

Кредитът на доверие е онази голяма отговорност, която постанова неизменност на волята и напъните в работата на всяка институция. На кметовете, общинските съветници и чиновници в общинските администрации поисквам здраве и да бъдат на висотата на публичните упования! Не позволявайте на рутината да притъпи чувствителността Ви за болките и проблемите на жителите! ".
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР