Президентът Румен Радев налага вето върху Закона за корпоративното подоходно

...
Президентът Румен Радев налага вето върху Закона за корпоративното подоходно
Коментари Харесай

Президентът налага вето върху Закона за корпоративното подоходно облагане

Президентът Румен Радев постанова несъгласие върху Закона за корпоративното подоходно облагане, съобщи Агенция „ Фокус “. “С това давам опция на Народното събрание да има задоволително време да прегледа ветото и да не се забавят периодите за приемане на бюджет 2019 година “, сподели още Радев. Запитан дали приема среща с ГЕРБ за предложенията на ръководещите за застраховка „ Гражданска отговорност “, президентът съобщи: „ Първо, в случай че желаят да обяснят нещо на някого, би трябвало да бъде обяснено на българския народ. По Конституция президентът стои в края на законотворческия развой. И аз интензивно вземам участие в него “, сподели още президентът.

На 7 ноември 2018 година Народното събрание гласоподава окончателните промени в Закона за корпоративното подоходно облагане, с които се направиха промени и в редица други данъчни закони. Парламентът одобри притежателите на остарели коли да заплащат по-висок налог. Според ръководещите това ще усили налозите на по-старите коли с към 30%, съгласно опозицията - с най-малко 50%.

Със Закона за корпоративното подоходно облагане, Народното събрание реши при обявление на повече от едно жилище да се дължи налог в цялостен размер за всяко от тях.

Ветото върху измененията на Закона за корпоративното подоходно облагане е единадесетото за президента, като досега Народното събрание е подкрепил единствено едно от тях - върху Закона за приватизация и следприватизационен надзор.

Редактор: Ива Иванова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР