Президентът Румен Радев, който ръководи българската делегация на 28-ата годишна

...
Президентът Румен Радев, който ръководи българската делегация на 28-ата годишна
Коментари Харесай

Президентът ще направи изказване на Срещата на върха за климата

Президентът Румен Радев, който управлява българската делегация на 28-ата годишна конференция на ОНН за измененията в климата, ще направи изявление на срещата на върха в Дубай в границите на интернационалния конгрес. Представители на близо 200 страни ще разискват до 12 декември ограничения за справяне с световното стопляне.

Президентът Румен Радев ще направи публично изявление на  Срещата на върха за климата. В Дубай президентът ще взе участие и в събитие, на което публично ще бъде показана Декларация за тройно увеличение каузи на нуклеарната сила. Инициативата е на Съединени американски щати.

В срещата ще вземат участие ръководителите на делегациите, подкрепили документа, измежду които е и България. В декларацията се акцентира значимата роля на нуклеарната енергетика за реализиране на въглеродна индиферентност. Документът слага упоритостта за утрояване на нуклеарните мощности в международен мащаб до 2050 година, с цел да се ограничи повишението на междинната температура до 1,5°С,. предава БНР.

Държавите, подкрепили документа, се ангажират да подхващат дейности на национално равнище, с цел да се подсигурява, че атомните електроцентрали се експлоатират в сходство с най-високите стандарти за сигурност, както и да активизират вложения в региона на нуклеарната енергетика.

Отправя се и покана към интернационалните финансови институции да предизвикват включването на нуклеарната сила в политиките на своите организации за енергийно кредитиране.  Декларацията за тройно увеличение каузи на нуклеарната сила е в сходство с енергийната политика на България и желанията за създаване на нови блокове на АЕЦ " Козлодуй ".   
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР