Президентът Румен Радев и вицепрезидентът Илияна Йотова ще положат клетва

...
Президентът Румен Радев и вицепрезидентът Илияна Йотова ще положат клетва
Коментари Харесай

Радев и Йотова полагат клетва за втори мандат, гвардейци ги ...

Президентът Румен Радев и вицепрезидентът Илияна Йотова ще положат клетва за втория си мандат пред Народното събрание.

Това ще се случи на тържествена гала от 10.00 ч. в Народното събрание, като началото на втория мандат на президента ще бъде маркирано с богата стратегия.

Заедно с другите поканени публични лица президентът и вицепрезидентът ще бъдат посрещнати от представителна гвардейска рота пред централния вход на Народното събрание. На церемонията са поканени министър-председателят Кирил Петков, членовете на Министерския съвет, членовете на Конституционния съд, представители на дипломатическия корпус, на записаните в България вероизповедания, на държавни институции, предходни президенти на България и ръководители на Народното събрание.

След полагането на клетвата президентът Радев ще направи послание към народа и Народното събрание.

Програмата планува Негово Светейшество Българският Патриарх Неофит да посрещне в Патриаршеската катедрала „ Св. Александър Невски “ президента Румен Радев и вицепрезидента Илияна Йотова и ще отслужи церемониален молебен във връзка идното им встъпване в служба. Негово Светейшество ще поздрави президента и с архипастирско слово с благопожелания за Божията плодородна поддръжка за спокойно и плодотворно служение на българския народ. За повторно българският патриарх Неофит персонално ще отслужи молебен и ще благослови президента Радев за сполучлив мандат като държавен глава.

На 22 януари е планувано президентът Румен Радев да одобри почетния строй на представителните елементи на Българската войска на пл. „ Св. Александър Невски”, след което ще произнесе слово. 21 артилерийски салюта ще отбележат началото на втория мандат на висшия главнокомандващ на Въоръжените сили Румен Радев. Президентът Румен Радев ще постави венец и ще отдаде респект пред починалите за свободата на България пред Паметника на Незнайния боец.

Пред парадния вход на Администрацията на Президента шпалир от гвардейци ще посрещне президента и висш главнокомандващ Румен Радев и вицепрезидента Илияна Йотова.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР