Президентът Румен Радев и вицепрезидентът Илияна Йотова ще положат клетва

...
Президентът Румен Радев и вицепрезидентът Илияна Йотова ще положат клетва
Коментари Харесай

Президентът Радев и вицепрезидентът Йотова полагат клетва

Президентът Румен Радев и вицепрезидентът Илияна Йотова ще положат клетва за втория си мандат пред Народното събрание, съобщи БГНЕС.

Това ще се случи на тържествена гала от 10.00 ч. в Народното събрание, като началото на втория мандат на президента ще бъде маркирано с наситена стратегия.
Радев и Минчев поздравиха новия ръководител на Европарламента
Държавният глава Румен Радев поздрави Роберта Мецола по случай избирането й за ръководител на Европейския парламент (ЕП), оповестиха от п...
Прочети повече
Заедно с другите поканени публични лица президентът и вицепрезидентът ще бъдат посрещнати от представителна гвардейска рота пред централния вход на Народното събрание. На церемонията са поканени министър-председателят Кирил Петков, членовете на Министерският съвет, членовете на Конституционния съд, представители на дипломатическия корпус, на записаните в България вероизповедания, на държавни институции, предходни президенти на Република България и ръководители на Народното събрание.

След полагането на клетвата президентът Радев ще направи послание към народа и Народното събрание.

Програмата планува Негово Светейшество Българският Патриарх Неофит да посрещне в Патриаршеската катедрала „ Св. Александър Невски “ президента Румен Радев и вицепрезидента Илияна Йотова и ще отслужи церемониален молебен във връзка идното им встъпване в служба. Негово Светейшество ще поздрави президента и с архипастирско слово с благопожелания за Божията плодородна поддръжка за спокойно и плодотворно служение на българския народ. За повторно българският патриарх Неофит персонално ще отслужи молебен и ще благослови президента Радев за сполучлив мандат като държавен глава.

На 22 януари е планувано президентът Румен Радев да одобри почетния строй на представителните елементи на Българската войска на пл. „ Св. Александър Невски ”, след което ще произнесе слово. 21 артилерийски салюта ще отбележат началото на втория мандат на висшия главнокомандващ на Въоръжените сили Румен Радев. Президентът Румен Радев ще постави венец и ще отдаде респект пред починалите за свободата на България пред Паметника на Незнайния боец.
Почти никой от комитетите на Радев и Герджиков не е дарил пари за тях на изборите
От общо съвсем 200 членове на инициативния комитет, издигнал за претендент за президент сегашния държавен глава Румен Радев, единици са д...
Прочети повече
Пред парадния вход на Администрацията на Президента шпалир от гвардейци ще посрещне президента и висш главнокомандващ Румен Радев и вицепрезидента Илияна Йотова.

Още от ПОЛИТИКА:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР