Президентът Румен Радев и неговата съпруга Десислава Радева бяха посрещнати

...
Президентът Румен Радев и неговата съпруга Десислава Радева бяха посрещнати
Коментари Харесай

Крал Фелипе и кралица Летисия посрещнаха президента Радев и съпругата му

Президентът Румен Радев и неговата брачна половинка Десислава Радева бяха посрещнати от Негово Величество крал Фелипе VI и Нейно Величество кралица Летисия. Държавният ни глава е на двудневно посещаване в Испания.

Официалната гала се състоя в двореца „ Сарсуела “, където президентът и испанският крал организираха среща.

Визитата на президента Радев в Кралство Испания е по покана на крал Фелипе VI. Това е първото посещаване на български държавен глава в Испания за последните 23 години.

По-рано в Мадрид президентът Радев беседва с министър-председателя Педро Санчес и с ръководителя на Конгреса на депутатите на Кралство Испания Меричел Батет.

Партньорството в енергетиката, стопанската система и сигурността, както и рисковете за Европа, които произтичат от войната в Украйна, бяха акценти на двете срещи. Обща бе позицията, че превъзмогването на многочислените провокации, пред които са изправени страните членки на Европейски Съюз и изключително социално-икономическите последствия от войната в Украйна, енергийната рецесия и инфлацията, изискват взаимоотношение и взаимна поддръжка в границите на съюза.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР