Президентът Румен Радев е съгласувал оставката на главния секретар на

...
Президентът Румен Радев е съгласувал оставката на главния секретар на
Коментари Харесай

Посещение на Кирил Петков в кабинета на министър Стоянов довело до поисканата оставка на главния секретар

Президентът Румен Радев е съгласувал оставката на основния секретар на Министерство на вътрешните работи и тя е изпратена на Министерския съвет за отправянето на предложение. Това съобщи Петър Тодоров пред Българска национална телевизия.

Той призна, че до настояването да бъда отхвърлен се е стигнало след посещаване на Кирил Петков в кабинета на вътрешния министър.

„ Политическият водач, който посети кабинета на вътрешния министър Калин Стоянов, е водачът на партията „ Продължаваме промяната “ – Кирил Петков. До настояването на оставката ми се стигна по-късно посещаване “, разясни Тодоров.

„ Кирил Петков в никакъв случай не е имал преди този момент забележки към работата ми, които да е изразявал пред мен или пред министър Рашков. Явно не се включвам в схемата на записа. Там ясно е казано, че би трябвало да сменим основния секретар, ръководителите на служби и шефовете - законно или нелегално “, по този начин отговори той на въпрос за какво е станал неуместен.

„ Нещо се промени - не знам какво, само че преди този момент беше срещата му с този политически водач ”, добави Тодоров.

По думите му системата на Министерство на вътрешните работи е била безусловно разтърсена от политическите смени на шефове на регионални дирекции на полицията. „ Над половината от регионалните шефове в страната бяха заменени безусловно неоснователно, те бяха с извънредно положителни резултати ”, добави основният секретар в оставка.

 


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР