Президентът Румен Радев два пъти е декларирал пред българите в

...
Президентът Румен Радев два пъти е декларирал пред българите в
Коментари Харесай

Припомниха на президента, че е бил „за“ двойното гражданство

Президентът Румен Радев два пъти е заявил пред българите в чужбина, че би трябвало да се допусне присъединяване в политическия живот на България на сънародници с двойно поданство, оповестиха от Демократична България във връзка на изказванията на президента, че ще сезира Конституционния съд за измененията в Конституцията.

 

“Преди четири години президентът Радев е желал да направи крачка напред като употребява правото си на конституционна самодейност за това българи с двойно поданство да имат право да се кандидатират за народни представители. Сега с удивление откривам, че той обществено нападна тази тематика ”, сподели Антоанета Цонева (ДБ).

 

“Един от главните виновници за отварянето на българското ръководство за външни сили и непознати ползи е Румен Радев. Той стартира концепцията да отпадне възбраната за двойно поданство на депутати и министри. После назначи двойния жител Кирил Петков за министър в нарушаване на Конституцията ”, разяснява и конституционалистът доктор Борислав Цеков.

 

“Президентът през 2019 година издигна тъкмо тази теза - двойното поданство да бъде в страни, които са с одобрени демокрации - Съединени американски щати, Канада, Европейски Съюз, Швейцария, само че по този начин записано в Конституцията - няма безусловно никакво ограничаване ”, съобщи в опит на отбрана на президента пред Нова телевизия Димитър Стоянов, консултант по сигурността на Румен Радев.

 

 

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР