Президентът Румен Радев да поеме отговорност на свикания от него

...
Президентът Румен Радев да поеме отговорност на свикания от него
Коментари Харесай

Делчев: КСНС да търси решения на проблемите с корупцията, а не да се превръща в място за партийно надиграване

" Президентът Румен Радев да поеме отговорност на свикания от него Консултативен съвет за национална сигурност (КСНС) да се откри решение на проблема с обраслата в корупция власт. В противоположен случай форумът още веднъж ще се трансформира в терен за партийно надиграване. Ако желае да е обединител на напъните против търговията с власт, президентът би трябвало да предложения на съвещанието и представители на гражданското общество, и на медиите. Защото не органите, чиято задача е да се борят с закононарушенията, а медиите разкриха и не престават да разкриват случаи на корупция по високите етажи и на трите управляващи. "
 На фона на  Президентът смъкна доверието си от шефа на КПКОНПИ  Президентът привиква КСНС за корупцията във властта
Това сподели ръководителят на Движение България на жителите (ДБГ) Димитър Делчев  по Канал 3 през вчерашния ден във връзка свикания през днешния ден от президента КСНС, на който ще се разискват проблемите с корупцията у нас на фона на разкритията за добитите от високопоставени политици жилища на забележителни цени в скъпи квартали на София.

Делчев напомни, че ДБГ прикани президента да стане поръчител за интервенцията „ Чисти ръце “, в това число и посредством покана към екип от прокурори и следователи от Германия, Испания и Холандия, които да ревизират имуществото на властимащите.

Той означи, че последния ден, преди да бъде назначен за министър на правораздаването Данаил Кирилов е внесъл корекция в закона, която планува за началник на антикорупционната комисия да бъде избирано лице с 5 година стаж в службите за сигурност. ГЕРБ ще се освободят от Пламен Георгиев и към този момент са възнамерявали с кого ще го заменят. Най-лошото е, че още веднъж ще бъде назначен подвластен човек, който ще има за задача да удря непознатите и да пази своите, сподели ръководителят на ДБГ.

По мотив апела на Жозеф Дол всички десни партии в България да се явят дружно на евроизборите и за общата листа на ГЕРБ и Съюз на демократичните сили, Делчев съпостави 10-годишното ръководство на ГЕРБ с колело на хамстер. Политиката им е да вземат решение и след това сами да си анулират решенията, като единственото несъмнено, което реализират, е страна в застой. Примерите са стотици, само че не
мога да не отбележа, че Данаил Кирилов отстрани от обсега на антикорупционния закон общинските съветници, а в този момент има първа задача от Борисов като министър на правораздаването да ги върне. Нашата цел е не да влезем в колелото на хамстера против комфортни постове, а да изградим здрав транспортен съд, който да придвижва България напред, като прави живота на хората
по-добър, съобщи ръководителят на ДБГ.

На въпрос за обединяването в център-дясно за евроизборите Делчев изясни, че Националният съвет на ДБГ е дал мандат на Изпълнителния съвет на партията да направи едно последно изпитание за общо присъединяване с „ Демократична България “. Ние бяхме тръгнали в посока да се явим независимо. И това не е отпаднало като опция. В момента събираме подписите, нужни за регистрацията на ДБГ в ЦИК. Но координаторите ни регистрират желанието на стотици хиляди десни хора да видят единен фронт на тези избор, сподели Делчев. Той разясни, че в ДБГ има хора като зам.-председателя Найден Зеленогорски, който от цялата десница има максимален опит в обединяването на десните партии през годините " и това е една основна причина да допускаме сполучлив резултат ".
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР