Президентът Реджеп Тайип Ердоган ще проведе митинг в босненската столица

...
Президентът Реджеп Тайип Ердоган ще проведе митинг в босненската столица
Коментари Харесай

Ердоган недоволен от решение на Австрия и Холандия: Ще платят цена

Президентът Реджеп Тайип Ердоган ще организира протест в босненската столица Сараево на 20 май, с цел да се обърне към турските имигранти преди изборите на 24 юни, заяви президентството. Масовата намира се чака да бъде единственото обвързвано с изборите събитие, което Ердоган ще организира отвън Турция, оповестява " Нова телевизия ".

" Събитието " ще се състои в столицата на Босна и Херцеговина на 20 май ", сподели представителят на президента Ибрахим Калин пред кореспонденти. „ Ердоган ще съобщи " посланията си на нашите европейски жители ", добави той.

Турският водач разгласи президентски и парламентарни избори на 24 юни, година и половина по-рано от плануваното.

Провеждането на митинга в Сараево идва откакто Австрия и Холандия обявиха, че ще забранят всички акции на турски политици за изборите през юни. В знак на митинг Ердоган съобщи на 21 април, че страните, които се пробват да подкопаят демократичната битка в своята страна, " ще платят цена ". Държавите членки на Европейски Съюз, в това число Германия, Холандия и Австрия, не разрешиха сходни манифестации в акцията за миналогодишния референдум за нова система за усилване на пълномощията на президентството.

Предсрочните избори са ориентирани към ускорение на прехода в страната към нова президентска система с цялостни изпълнителни пълномощия, които критиците се притесняват, че ще доведат до „ еднолично владичество “.Около три милиона турци, живеещи в Европа, имат право да гласоподават на идните избори. Половината от тях живеят в Германия. 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР