Президентът Реджеп Тайип Ердоган обеща да превърне Турция в глобален

...
Президентът Реджеп Тайип Ердоган обеща да превърне Турция в глобален
Коментари Харесай

Ердоган обеща Турция да е глобален притегателен здравен център

Президентът Реджеп Тайип Ердоган даде обещание да трансформира Турция в „ световен привлекателен център “ за грижи в областта на опазването на здравето, съобщи Анадолската организация, представена от Българска телеграфна агенция.

„ Ние сме решени да превърнем Турция в световен привлекателен център за грижи в опазването на здравето, а освен да предоставяме услуги на нашите жители “, съобщи Ердоган в неделя на гала по разкриване на градска болница в окръг Коджаели в Северозападна Турция.

Ердоган сподели, че освен турските жители, живеещи в чужбина, избират Турция за здравни грижи, само че и доста чужденци демонстрират интерес към здравните услуги в Турция.

„ Нашият народ е добре осведомен с образцовата инфраструктура, която се основали в областта на опазването на здравето, с промените, които сме осъществили, и с работната мощ, която продължава да укрепва “, сподели турският президент. Той напомни значимостта на градските лечебни заведения по време на пандемията от КОВИД-19 и разрушителните трусове в Турция на 6 февруари.

„ Турция устоя на злополуката на века - земетресенията на 6 февруари, със силата на своята страна, с потенциала на своите институции и с пожертвуванията на своя народ “, уточни турският президент.

Около 14 милиона души бяха наранени от разрушителните трусове с магнитуд 7,7 и 7,6 през февруари, които лишиха живота на повече от 50 000 души, напомня Анадолската организация.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР