Президентът Радев свика за днес КСНС, който ще разгледа обстановката

...
Президентът Радев свика за днес КСНС, който ще разгледа обстановката
Коментари Харесай

КСНС ще обсъжда военните заплахи за страната

Президентът Радев свика за през днешния ден КСНС, който ще прегледа ситуацията в Сирия и на Балканите.

Националната сигурност постоянно е настоящ проблем, изключително при все по-влошаващата се среда. Очаквам на този Консултативен съвет за национална сигурност да стане ясно още един път какви са ограниченията, предприемани от България по отношение на рисковете и заканите за националната сигурност, сподели Румен Радев.

Държавният глава съобщи, че желае да знае „ какво вършат съседите към нас, какви модернизационни стратегии разпростират, какви разноски дават за въоръжение. Във връзка с това желае да знае "какви модернизационни стратегии вършим ние и ограниченията, които би трябвало да вземем ".

Колективната система за сигурност и груповата защита не понижават нуждата от създаване на наш личен защитителен потенциал, съобщи главнокомандващият. Той посочи, че всички би трябвало да осъзнаем това допустимо най-скоро.

Радев подсети, че преди съвсем година - на 30 май 2017 година към този момент е бил извършен "военен " КСНС, на който беше решено да се изградят нужните отбранителни качества, да се модернизира Българската войска, да се увеличи общественият статус на военнослужещите.

Сега желая да чуя отговори какво би трябвало да се направи, с цел да бъдат изпълнени тези решения, безапелационен е президентът.

Заседанието на КСНС стартира в 14.00 часа.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР