Президентът Радев награди посланика на САЩ с орден Държавният глава

...
Президентът Радев награди посланика на САЩ с орден Държавният глава
Коментари Харесай

Президентът Радев награди посланика на САЩ с орден

Президентът Радев награди посланика на Съединени американски щати с медал Държавният глава означи, че най-високото българско отличие се дава на американския дипломат за неговия неоспорим принос и всеотдайна работа за развиване на двустранните връзки  Николай Киров 10 юни 2019, 13:25 .a{fill:#fff;}.b{fill:#676767;}
резидентът Румен Радев награди посланика на Съединени американски щати у нас Ерик Рубин с медал „ Стара планина “ I степен.

Държавният глава означи, че най-високото българско отличие се дава на американския дипломат за неговия неоспорим принос и всеотдайна работа за развиване на двустранните връзки. Той акцентира, че на дипломат Рубин се падна честа да управлява посолството на Съединени американски щати в интервал на значими геополитически провокации, с които американският посланик се е справил чудесно.

„ Посланик Рубин актуализира дневния ред на нашите двустранни връзки. Внесе нов подтик в тях, изключително в областта на защитата и сигурността, допринасяйки за модернизацията на българската войска. Благодарение на него се задълбочиха нашите двустранни стопански връзки както на държавно, по този начин и на бизнес равнище. През целия този интервал имаме напредък в двустранния стокообмен “, съобщи президентът.

„ За мен е чест да удостоя с най-високото държавно отличие дипломат Ерик Рубин за неговия неоспорим принос и всеотдайна работа за развиване на двустранните връзки сред България и Съединени американски щати. Считам, че това високо отличие е израз и на смисъла, което България отдава на стратегическото партньорство със Съединени американски щати “, уточни Радев.

Той акцентира, че дипломат Рубин е управлявал американското посолство в България по време на разнообразни световни провокации.

„ Но той направи по този начин, че в тази комплицирана интернационална конюнктура нашите връзки да се развият възходящо и актуализира двустранния дневен ред. Проведоха се доста срещи и визити на високо равнище, които маркираха и за години напред посоката на нашите връзки “, сподели президентът.

Румен Радев дефинира дипломат Ерик Рубин като наличен дипломат, който усеща пулса на българското общество.

„ Със своите многочислени и разнородни начинания, визити в цялата страна и срещи с представители на културата, образованието и бизнеса, той откри достъп до елементарния български жител и насочи своите послания “, счита Румен Радев.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР