Президентът от 2002-ра до 2012-та година Георги Първанов е на

...
Президентът от 2002-ра до 2012-та година Георги Първанов е на
Коментари Харесай

Г. Първанов: Изборите на 11-ти юли няма да доведат до стабилен парламент и правителство



Президентът от 2002-ра до 2012-та година Георги Първанов е на мнение, че парламентарните избори на 11-ти юли няма да доведат до постоянен парламент, който да излъчи постоянно настоящо държавно управление.

" Политическата борба се изостря и това не дава обещание нищо положително ", разяснява във Велико Търново Георги Първанов.

Масовите смени, които предприе служебното държавно управление, до някъде са детайл от смяната, уточни още третият български президент Георги Първанов:

" Стига активността на служебното държавно управление да не се сведе до това, тъй като това в действителност ще пренапрегне в допълнение обстановката, което не дава обещание нищо положително ". 

Според Георги Първанов изгледите за стабилно  ръководство след 11 юли са минимални:

" Не мога да си показва какво ще е това, което ще събере задоволителен брой гласове в Народното събрание, надлежно задоволителна парламентарна поддръжка за едно работещо държавно управление за цялостен мандат. Скептик съм, само че ще се веселя, в случай че ме опровергаят “. 

Във Велико Търново президентът Георги Първанов показа книгата си " Пътуване към паметта. Разкази за политиката " и разяснява увеличаващата се политическата борба:

" Моята теза е, че борбата е хранителна среда за некадърни политици. Като не могат да ръководят, като не могат да вършат политика, търсят конфликт. Сега всичко е на персонална основа и е толкоз непримиримо, че аз не мога да си показва до къде ще спрат ". 

Според Георги Първанов резултатите от идните президентски избори ще са проекция от парламентарния избор на 11-ти юли. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР