Президентът не трябва да присъства на полагането на клетва от

...
Президентът не трябва да присъства на полагането на клетва от
Коментари Харесай

Президентът не трябва да присъства на полагането на клетва от новите конституционни съдии

„ Президентът не би трябвало да участва на полагането на клетва от новите конституционни съдии.Срамно е за всички нас! “ Това написа във фейсбук някогашният народен представител от “ Възраждане “, Елена Гунчева-Гривова. Поводът, изборът на Десислава Атанасова от ГЕРБ за парламентарен арбитър.

SafeNews разгласява целият текст без редакторска интервенция.

„ Обидно ми е поради Конституционния съд. В него има доста заслужили и честни експерти. Сега би трябвало да стоят и да вземат решения дружно с Десислава Атанасова. На тяхно място щях да напусна, с цел да покажа отношението си. Постът и парите са значими, само че достойнството е по-важна.

Президентът в действителност не би трябвало да участва на полагането на клетва от новите конституционни съдии. Срамно е за всички нас! “

Елена Гунчева-Гривова

Депутатите избраха Десислава Атанасова за арбитър в Конституционния съд за период от 9 години. Тя събра  159 гласа „ за “, „ срещу “ бяха 65, нямаше въздържали се.  Тя ще заеме мястото на Гроздан Илиев. Борислав Белазелков, номинацията на ПП-ДБ, събра 154 гласа „ за “ и също беше определен, напомня SafeNews.

Третият претендент Цвета Рангелова получи единствено 42 гласа „ за “, 105 гласоподаваха „ срещу “, въздържаха се 65.

Изборът на конституционни съдии беше включен като първа точка в дневния ред по предложение на ръководителя на Народното събрание Росен Желязков при започване на пленарното съвещание.

Остри рецензии се появиха от страна на опозицията

За двете места от парламентарната квота има трима кандидати. Десислава Атанасова, която номинирана от ГЕРБ-СДС, Борислав Белазелков, повдигнат от ПП-ДБ и Цвета Рангелова, издигната от “Възраждане ”.

Още вести четете в категория България.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР