Президентът наруши закона като не свика КСНС така както е

...
Президентът наруши закона като не свика КСНС така както е
Коментари Харесай

БСП иска незабавно втори вот на недоверие при провал на първия

" Президентът наруши закона като не свика КСНС по този начин както е разказан и го изисква и Конституцията и закона. Това там беше някаква квази среща без парламентарно показаните партии, тъй като той не ги харесва. И ние доста неща не харесваме, само че идваме на работа и изпълняваме закона. Вероятно, с цел да му отговорят - ръководещото болшинство, ръководителят на Парламента, държавното управление свикаха през днешния ден също толкоз анормален формат ". Това съобщи пред публицисти в коридорите на Народното събрание през днешния ден водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова.

Тя беше безапелационна, че по този метод и двете страни – и президентът, и ръководещите, унищожават остатъците от държавността. " КСНС е органът, който в такава рецесия, изключително в този момент с две войни, би трябвало да ни събере и да излезем с единно решение. Но не - и двете страни си вършат каквото желаят, само че не и да мислят за българския народен интерес ", съобщи Нинова.

По думите й по-лошият резултат е фактът, че и от двете съвещания няма резултат и нито едно свястно решение. " Вчера президентът просто настояваше за още въоръжаване, още планове за закупуване на техника. Докато министър Тагарев обезкости защитата – изнасят бронетрянспортьори, страйкъри, всичко, президентът упорства да се купува още и още оръжия. Не чухме решения на действителните проблеми на срещата при президента през вчерашния ден. Днес се случи същото, изслушахме службите и никакво решение за България – просто един роман ", уточни водачът на Българска социалистическа партия и реагира:

" Какви са тези формати, на които те си мерят силите – едните кой до открадне повече пари от ПВУ, другите – кой да овладее службите за политическа и персонална цел. Но, не и да се съберат държавните институции, както ние настояваме, и да се създаде национално отговорно решение за рецесиите, които ни чакат ".

Лидерът на Българска социалистическа партия разяснява, че е видяла лековато отношение към обстановката. " За нас има най-малко два риска. И те се чуха и в отчетите: Първият е, че може би ни чака гигантска мигрантска вълна. България не е готова за това. Нямаше никакво предложение какво да вършим по този въпрос. Виждате, че оградата е надупчена отвред, всеки ден се хващат мигранти вътре в страната. Никакво предложение какво да се прави по този въпрос. А това е заплаха, тъй като посредством нова мигрантска вълна могат да обхванат радикални детайли и тук да станем поле на други рискове. Но по това не се сподели нищо, все едно не е проблем ", уточни Нинова.

Като втори проблем водачът на Българска социалистическа партия уточни цени, инфлация и продоволствена рецесия. " Това ни чака, да го кажем намерено на хората. Повишава се цената на петрола, има заплаха от спиране на пътищата на доставки вследствие на войната в Израел. Заради това повишение на цените на стоките ни чака инфлация, обедняване и дефицит на храни. Също - нищо по този въпрос ", разяснява Корнелия Нинова.

Тя бе безапелационна, че в една такава обстановка от Българска социалистическа партия биха създали един цялостен обзор какво има в Държавния запас, за какъв брой време има горива, в случай че се пресечен доставките, за какъв брой време има храна, медикаменти. Това би било свястно решение.

" Предстои ни приемане на бюджета за идната година. Може би в този бюджет би трябвало да се плануват средства за тази изключителна обстановка. Никой нито дума не обелва. Събират си се в някакви формати – президентът си тегли на една страна, тези си теглят на друга – няма България, няма народ, няма национална отговорност. Това не може да продължава по този начин ", безапелационна бе водачът на Българска социалистическа партия.

Тя акцентира, че във време на рецесии и несъгласия се следва един принцип – караш по закона кардинално и поредно. " А законът изискваше да се свика КСНС и се вземат действителни решения. А не да ни забълбучкват с думите, че няма опасности и рискове, и да не оферират нито едно действително решение ", реагира тя.

В коментара си за вота на съмнение Корнелия Нинова уточни: " Виждаме, че в залата си следват опорките от през вчерашния ден, само че не дават смислени пояснения. От поръчките на ГЕРБ и Движение за права и свободи, най-малко за през днешния ден, виждаме, че вотът няма да мине на следващия ден. Те ще си поддържат държавното управление, макар рецензиите, които му насочат. Ако това се случи и държавното управление на следващия ден оцелее – ние незабавно започваме събиране на подписи за избор на съмнение за национална сигурност и защита и го внасяме още другата седмица ", съобщи водачът на Българска социалистическа партия.

 
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР