Президентът на Южна Корея Юн Сук Йол попадна в заплетена

...

Юн, който е на шестдневно държавно посещение в Съединените щати, превърна укрепването на отношенията с Токио в ключов елемент от политиката на своята администрация. Той се стреми да засили регионалното сътрудничество в областта на сигурността пред лицето на нарастващите заплахи от страна на Северна Корея.

Двустранните връзки дълго време бяха обтегнати от проблеми, свързани с бруталното колониално управление на Токио над Корейския полуостров от 1910 до 1945 г., включително сексуално робство и принудителен труд, въпреки че Вашингтон многократно е призовавал двамата си ключови регионални съюзници да засилят сътрудничеството.

Коментари Харесай

Канцеларията на южнокорейския | BGNES

Президентът на Южна Корея Юн Сук Йол попадна в заплетена обстановка, откакто мненията му за това, че някогашната колониална мощ Япония не би трябвало да " коленичи ", с цел да усъвършенства връзките си, се разпространиха в обществените медии.

Юн, който е на шестдневно държавно посещаване в Съединените щати, трансформира укрепването на връзките с Токио в основен детайл от политиката на своята администрация. Той се стреми да ускори районното съдействие в региона на сигурността пред лицето на възходящите закани от страна на Северна Корея.

Двустранните връзки дълго време бяха обтегнати от проблеми, свързани с бруталното колониално ръководство на Токио над Корейския полуостров от 1910 до 1945 година, в това число полово иго и насилствен труд, макар че Вашингтон неведнъж е призовавал двамата си основни районни съдружници да засилят съдействието.

Преди пътуването си Юн съобщи пред „ Уошингтън поуст ”, че не може да одобри концепцията, че Япония " би трябвало да коленичи поради историята ни отпреди 100 години ", с цел да се подобрят връзките сред двете страни.

Коментарите, в това число хаштагът #mustkneel, бързо се трансфораха в най-актуалната тематика в корейските обществени медии и Twitter и провокираха всеобщо отразяване в централните медии.

От канцеларията на Юн обявиха, че президентът е имал поради, че " не може да одобри изказванието, че подобряването на връзките с Япония е невероятно, в случай че те не коленичат в миг на огромна потребност от съюз за сигурност ", съобщи пред кореспонденти президентски консултант, поискал анонимност.

" Глупаво е да се обезсмисля цялата история на продан и съдействие, датираща от 1500 години, поради една злополучна история, обхващаща интервал от по-малко от 50 години ", сподели помощникът.

През февруари Сеул показа проект за обезщетяване на жертвите на японския насилствен труд по време на войната без директното присъединяване на Токио, което разгневи някои жертви.

Жертвите и техните юристи настояват, че предлагането на държавното управление на Юн надалеч не дава отговор на настояванията им за цялостно опрощение и директна отплата от забърканите японски компании.

" Коментарът му самичък по себе си е спорен. Това, което желаеме, е откровено опрощение ", споделя един от коментаторите в YouTube.

Европа е била в положение да си сътрудничи, " едвам откакто Германия се е извинила откровено в продължение на дълъг интервал от време. Направила ли е Япония същото? ", написа различен. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР