Президентът на Южна Корея Юн Сук-йол отправи остро предупреждение срещу

...
Президентът на Южна Корея Юн Сук-йол отправи остро предупреждение срещу
Коментари Харесай

Юн Сук-йол с остро предупреждение срещу военното сътрудничество между Северна Корея и Русия

Президентът на Южна Корея Юн Сук-йол насочи остро предизвестие против военното съдействие сред Северна Корея и Русия, като съобщи, че всяка договорка за оръжия сред двете страни ще се смята за " директна провокация " против Южна Корея, съобщи организация Йонхап.

Юн съобщи това в речта си пред Общото заседание на Организация на обединените нации в Ню Йорк, в която приказва за опасенията, че севернокорейският водач Ким Чен-ун и съветският президент Владимир Путин са се договорили за замяна на севернокорейски муниции против съветски оръжейни технологии по време на срещата им на върха в съветския Далечен изток предходната седмица.

" Парадоксално е, че един непрекъснат член на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации, на който е поверена ролята на висш страж на международния мир, ще води война, като нахлуе в друга суверенна страна, и ще получава оръжия и муниции от режим, който жестоко нарушава резолюциите на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации " , съобщи Юн.

" И в случай че Северна Корея се снабди с информацията и технологиите, нужни за увеличение на опциите ѝ за оръжия за всеобщо поразяване (ОМП), в подмяна на поддръжка на Русия с стандартни оръжия, договорката ще бъде директна провокация, застрашаваща мира и сигурността освен на Украйна, само че и на Република Корея " , добави той.

" Република Корея, дружно със своите съдружници и сътрудници, няма да стои безучастна ", сподели той.

В речта си президентът очерта и редица дейности, които Южна Корея ще предприеме, с цел да помогне за понижаване на световните разлики в развиването, реакцията на изменението на климата и достъпа до цифрови технологии.

Той означи, че Южна Корея е нараснала формалната помощ за развиване (ОПР) за идната година с повече от 40% макар политиката си на фискални икономии, и даде обещание да употребява спомагателната Общински план за развитие, с цел да даде на страните получателки персонализирана помощ за развиване, изключително в региона на образованието и образованието.

Като посочи избирането на Южна Корея за променлив член на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации от 2024-25 година, Юн също по този начин акцентира уговорката на страната му да играе виновна роля в отбраната на интернационалния мир и сигурност и напомни проектите на своята администрация да даде общо 2,3 милиарда щатски $ краткосрочна и дълготрайна помощ на Украйна.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР