Президентът на ЮАР Джейкъб Зума обяви за преминаване към безплатно

...
Президентът на ЮАР Джейкъб Зума обяви за преминаване към безплатно
Коментари Харесай

Президентът на ЮАР въведе безплатно образование за бедни студенти

Президентът на ЮАР Джейкъб Зума разгласи за прекосяване към гратис висше обучение за студенти от небогати фамилии. Новината бе публикувана от президентската администрация през днешния ден, когато стартира конгресът на ръководещата партия „ Африкански народен конгрес “.

 © Българска телеграфна агенция
Новата обществена мярка визира фамилиите, чийто годишен приход не надвишава 350 000 ранда (25 700 долара). Според управляващите това са над 90% от фамилиите.
Джейкъб Зума, президент на ЮАР: Правителството дава цялостно субсидиране на висшето обучение за южноафриканските студенти от небогати и работен фамилии, които ще стартират образованието си през образователната 2018 година. Финансирането на тяхното следване ще става посредством даване на грантове, а не на заеми.
Обявената стратегия е планувана за 5 години. Държавата поема напълно разноските по образованието, както и за придобиването на образователни материали, за общежитията, изхранването и превоза.

Президентът даде обещание също да не подвига следващата година цената на образование на студентите от фамилиите с годишен приход над 600 000 ранда (44 100 долара).
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР