Президентът на Унгария Янош Адер поиска от , който спечели

...
Президентът на Унгария Янош Адер поиска от , който спечели
Коментари Харесай

Президентът на Унгария поиска от Виктор Орбан да състави ново правителство


Президентът на Унгария Янош Адер изиска от, който завоюва парламентарните избори през април, да сформира ново държавно управление на страната, съобщи унгарската телевизия " М-1 ". Това стана на по време на първото съвещание на новия парламент на Унгария.

Пред депутатите Адер сподели, че се обръща с предложение към Орбан да сформира нов кабинет, защото неговата партия Фидес е удържала безапелационна победа на изборите на 3 април. Заедно с сътрудниците си - християндемократите, партията на Орбан получи 135 от общо 199 депутатски места. Това разрешава на Орбан да остане още четири години на власт, добавя Българска телеграфна агенция. 

Пред депутатите унгарският президент предизвести, че в идните години Унгария я чакат съществени провокации, свързани в частност с войната в Украйна и инфлацията в Европа. В тези условия основната задача на новото държавно управление ще бъде да обезпечи сигурността на републиката и в същото време развиването на стопанската система и обществената сфера, отбелязва ТАСС.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР