Президентът на Украйна Володимир Зеленски смята, че предишните власти на

...
Президентът на Украйна Володимир Зеленски смята, че предишните власти на
Коментари Харесай

Зеленски: Трябвало е да има референдум за членство на Украйна в НАТО

Президентът на Украйна Володимир Зеленски счита, че предходните управляващи на страната е трябвало да провеждат референдум по въпроса за участието й в НАТО и едвам тогава да вписват съответния текст в Конституцията, съобщи ТАСС.
Всичко по тематиката: Напрежението НАТО-Русия 419
„ Изобщо считам, че сходни въпроси би трябвало да се вземат решение точно с референдум, сходни въпроси би трябвало да взема решение единствено народът и след това към този момент (решенията) да се внасят в конституцията “, сподели през днешния ден пред публицисти Зеленски, представен по организация РБК-Украйна.

По думите му „ множеството страни от НАТО “ също са на мнение, че Украйна не е постъпила вярно, вписвайки текста за НАТО в главния си закон.

Украинският водач уточни, че през днешния ден въпросът за датата на възможното влизане на страната в пакта не е остро настоящ и Русия съгласно него „ употребява това като сигнал, опрощение за какво те стоят на границата “.

Според Запада Москва е струпала по границата с Украйна над 100 000 военнослужещи и има заплаха да нахлуе в прилежащата страна. Русия отхвърля да има сходни планове и заяви, че стартира да изтегля част от силите си от тези райони.

През февруари 2019 година украинският парламент утвърди ремонти в конституцията, съгласно която страната се стреми към участие в НАТО.

В момента Украйна има статут на сътрудник на алианса с разширени благоприятни условия. 
Всичко по тематиката: Напрежението НАТО-Русия 419  Русия: Настояваме военните на Съединени американски щати да се изтеглят от Източна и Централна Европа Русия: Настояваме военните на Съединени американски щати да се изтеглят от Източна и Централна Европа  Русия гони зам.-посланика на Съединени американски щати Русия гони зам.-посланика на Съединени американски щати  Столтенберг: Оставаме открити за доброжелателни диалози с Русия Столтенберг: Оставаме открити за доброжелателни диалози с Русия
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР