Президентът на Украйна Володимир Зеленски ще призове в четвъртък лидерите

...
Президентът на Украйна Володимир Зеленски ще призове в четвъртък лидерите
Коментари Харесай

Президентът на Украйна моли НАТО за повече военна подкрепа срещу Русия



Президентът на Украйна Володимир Зеленски ще призове в четвъртък водачите на НАТО да усилят военната поддръжка за неговата страна против съветските военни сили, като той ще предизвести, че тези сили по-късно могат да бъдат ориентирани към членове на Алианса в Източна Европа, в това число Полша.

" Русия желае да отиде по-далеч. Срещу източните членове на НАТО. Балтийските страни. Полша сигурно ", показва Зеленски в авансово записано видео послание към срещата на върха на НАТО, фрагменти от което видео бяха оповестена авансово от украинското президенство, оповестява Ройтерс.

" НАТО занапред би трябвало да покаже какво може да направи алиансът, с цел да избави хората “, сподели още той.

В авансово записаното си послание украинският президент ще изиска от НАТО да даде или продаде на Украйна " единствено 1% " от 20-те хиляди танка на алианса, както и бойни самолети, " с цел да спасите нашия народ “.

Според фрагменти от речта му, оповестени преди обръщението му по време на срещата на върха на НАТО, той ще каже, че " Украйна в никакъв случай не е желала тази война и не желае да се бие с години ".

Зеленски също ще подчертае, че " не упреква НАТО ", че не поддържа по-силно Украйна, само че ще упорства, че " Алиансът към момента може да предотврати гибелта на украинци от съветски удари, от съветска окупация, като ни даде всички оръжия, от които се нуждаем ".

Той ще повтори изказванията си, че Русия " желае да отиде по-далеч " и ще нападна балтийските страни и Полша, като ще попита НАТО дали " има доверие ", че член 5 на Алианса може да сработи.

" Искрено се надявам ние да бъркаме... Но в случай че не бъркаме най-малко на един %, апелирам ви да преразгледате отношението си... И в действителност да се погрижите за сигурността в Европа, а затова и на света “, ще призове той.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР