Президентът на Украйна Володимир Зеленски призова участниците в срещата в

...
Президентът на Украйна Володимир Зеленски призова участниците в срещата в
Коментари Харесай

Зеленски за първи път с обръщение към Рамщтайн: Влезте в историята, дайте ни F-16 и далекобойни ракети

Президентът на Украйна Володимир Зеленски прикани участниците в срещата в Рамщайн да не губат време и да дават на Украйна самолети F-16 и далекобойни ракети, съобщи Униан. Той се обърна към присъстващите на съвещанието на Контактната група за защитата на Украйна посредством видеоконферентна връзка.

В първото си послание към формата „ Рамщайн “ – от неговото основаване до момента, Зеленски акцентира, че е признателен за единството, разговора и съдействието с Украйна в границите на " Рамщайн ".

" Виждаме резултатите на бойното поле в Украйна против нашия общ зложелател. Благодаря. " - съобщи Зеленски, като изрази убеденост, че единството ще стане още по-силно.

Той прикани участниците да вземат такива решения, които " ще лишат съветското зло от всякаква мощ “.

" Имаме ли доста време? Не! Терорът не позволява разисквания. Терорът, изпепеляващ град след град, става дръзновен, когато те (руснаците) усетят, че свършва оръжието на бранителите на свободата. Войната, стартирана от Русия, не разрешава бавене. Мога да ви благодаря стотици пъти и това ще бъде безусловно заслужено и почтено, в случай че приказваме за това, което към този момент направихме. Но стотиците благодарности – това не са стотици танкове. Всички ние можем да изречем хиляди думи по време на полемиките, само че не мога да заменя с думи оръжието, което е належащо против съветската артилерия или ракетите на противовъздушната защита, които са нужни за отбраната на хората от съветските въздушни удари. " – акцентира Зеленски.

" Всяка единица оръжие оказва помощ да спасяваме нашите хора от терора, само че времето си остава оръжие в ръцете на руснаците. Трябва да се ускоряваме. Времето би трябвало да се трансформира в наше общо оръжие, както и противовъздушната защита и артилерията, бронираната техника и танковете, за които ние с вас водим договаряния, и които в действителност ще завоюват успеха. " – посочи президентът на Украйна.

Той прикани съдружниците да създадат всичко допустимо, с цел да има подобен принцип за доставки на въоръжения за Украйна, който ще помогне да бъде спряно съветското зло. Зеленски сподели, че разчита идващите съвещания във формата " Рамщайн " да влязат в историята с решение за даване на Украйна на далекобойни ракети и самолети F-16.

" Имате силите да гарантирате такава артилерия и всякаква авиация, която да унищожи терора. По вашите сили е да осигурите успеха. " – уточни президентът на Украйна.
Превод Faktor.bg
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР