Президентът на Украйна Володимир Зеленски призова съюзниците на страната му

...
Президентът на Украйна Володимир Зеленски призова съюзниците на страната му
Коментари Харесай

Зеленски призова съюзниците по-бързо да изпратят помощ

Президентът на Украйна Володимир Зеленски прикани съдружниците на страната му да й изпратят по-бързо помощ, съобщи Дарик с позоваване на Ройтерс.

Зеленски к8оментира в изявление за Фокс нюз, което ще бъде излъчено през днешния ден, че предходната година е била сложна за Украйна. Но, говорейки на британски език, той уточни по-ранните достижения, изключително в североизточната Харкивска област, където по-рато той даде изявлението.

" През тези две години получихме (обратно) част от Харкивска област. Сега се намираме в този район... и деблокирахме Черно море. Има пътища за зърно и ние унищожихме доста кораби на съветския флот. " - сподели Зеленски.

" Това е, което направихме в продължение на две години. А какво съумяха да създадат те? Само на това едно място. Но защо? " – сподели Зеленски по отношение на завладяването на Авдиивка от съветските войски, откакто в украинската войска се породи изострен дефицит на муниции поради спряната военна помощ от Съединени американски щати.

Авдиивка се намира на 15 километра северозападно от следения от Русия Донецк - основния град на Донецка област.

В изявлението Зеленски изрази още веднъж неодобрение от забавянето на западната военна помощ за Украйна, въпреки и да не уточни непосредствено Съединените щати.

Искането на американския президент Джо Байдън да разширение на поддръжката за Киев е спряно заради съпротивата на лоялните към Донлад Тръмп републиканци в Конгреса на Съединени американски щати.

" Трябва да бъдем по-бързи. Това значи да отстраним цялата тази администрация. В противоположен случай няма да имаме никакъв късмет. " – сподели Зеленски.

Той призна, че намирането на опция на американската помощ няма да бъде елементарно.

" Разбира се, че ще намерим. Ние няма да останем неподвижно в очакване. Трябва да оцелеем. Трябва да намерим някакви паралелни стъпки. " - сподели той в изявлението, извършено в болнично поделение.

" Вие разбирате, че тази помощ е от решаващо значение. Така че без нея, скърбя, ще имаме от ден на ден и повече такива героични момчета, които ще бъдат в лечебните заведения. Ако не разполагате с същински предпазен щит и мощна артилерия с боеприпаси, несъмнено, че ще губите хора. " – уточни Зеленски.

Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР