Президентът на Украйна Володимир Зеленски поднесе днес съболезнованията си на

...
Президентът на Украйна Володимир Зеленски поднесе днес съболезнованията си на
Коментари Харесай

Зеленски изрази съболезнования към близките на жертвите на касапницата в Тексас

Президентът на Украйна Володимир Зеленски сервира през днешния ден съболезнованията си на околните на жертвите в всеобщата пукотевица в начално учебно заведение в американския щат Тексас, предадоха Франс прес и Българска телеграфна агенция. Той акцентира, че е извънредно да има жертви на стрелби в спокойно време.

" Искам да изкажа моите съболезнования на всички близки и на фамилиите на децата, които бяха убити в ужасяващата пукотевица в учебно заведение в Тексас ", акцентира Зеленски.

" Ужасно е да има жертви на стрелби в спокойно време ", добави той. " Това се случва на всички места, това се случва по света, това се случва явно и в обществата в мир ", сподели още той.

Това изявление Зеленски направи по видеоконферентна връзка с участници в работна закуска в границите на Световния стопански конгрес в Давос, проведена от Украйна.

Пред тях Зеленски сподели още, че желае само директни диалози с Владимир Путин, а не посредством медиатори, съобщи Ройтерс. Той добави, че в случай че съветският президент схваща действителността, има опция да се откри дипломатически път за излизане от спора в Украйна.

Зеленски добави, че Москва би трябвало да изтегли войските си до границите и линиите преди началото на съветската инвазия, почнала на 24 февруари. " Това би трябвало да е първата стъпка към диалозите ", добави той.

По време на видеоконферентната връзка Зеленски разкритикува неналичието на единение сред западните страни по отношение на войната в Украйна, съобщи Франс прес. " Моят въпрос е: Има ли единение на процедура в Запада? Аз не виждам такова единение ", добави той и съобщи, че има потребност от поддръжката на единна Европа.

" Има ли единение по отношение на присъединението на Швеция и Финландия в НАТО? Не. Следователно Западът обединен ли е? Не ", добави Зеленски.

" Нашата мощна страна беше единството в самата ни страна. И в този момент зависи от единството на Запада той да бъде мощен и да поддържа твърдо Украйна против Русия ", акцентира той. " Ще имаме предимство над Русия, когато всички сме фактически единни ", добави Зеленски.

Той изрази благодарност към президента на Съединени американски щати Джо Байдън за новата финансова помощ за Украйна в размер на 40 милиарда $.

Що се касае до единството на Европаь Зеленски разкритикува позицията на унгарския министър председател Виктор Орбан, който на този стадий не желае въвеждане на ембарго върху съветския нефт. " Нещо е наред с Унгария ", съобщи Зеленски.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР