Президентът на Украйна Володимир Зеленски обяви в социалните мрежи, че

...
Президентът на Украйна Володимир Зеленски обяви в социалните мрежи, че
Коментари Харесай

Володимир Зеленски и Николай Денков са обсъдили помощта за Украйна

Президентът на Украйна Володимир Зеленски разгласи в обществените мрежи, че е провел диалог с българския министър председател Николай Денков през вчерашния ден. Обсъдени са потребностите на Украйна за отбранителни качества и присъединението на Киев към Европейски Съюз.
 
Зеленски е поканил България да изпрати собствен представител на идващия кръг от договаряния по Формулата на мира при започване на идната година.
 
В Запорожкия регион Володимир Зеленски се срещна с военни и разиска с тях построяването на укрепления по главните отбранителни линии.
 
" Докато бях в Запорожие, разговарях с българския министър председател Николай Денков и му благодарих за мощната тирада в Европейския парламент, както и за кардиналната поддръжка, която оказва държавното управление му към Украйна. Информирах министър-председателя за настоящите ни потребности в региона на защитата, изключително що се отнася до укрепването на въздушните ни сили и артилерията. Обърнах внимание на това какъв брой е значимо единството в поддръжката на европейската интеграция на Украйна, както и помощта от 50 милиарда евро за интервал от няколко години. Също по този начин поканих България да изпрати собствен представител на идващия кръг договаряния по Формулата на мира, планувана за началото на идната година ", съобщи Зеленски.
 

While in Zaporizhzhya, I spoke with Bulgarian Prime Minister Nikolai Denkov and thanked him for his powerful speech in the European Parliament as well as his government’s principled stance on supporting Ukraine.

Defense assistance. I informed the Prime Minister about Ukraine’s…
— Volodymyr Zelenskyy / Володимир Зеленський (@ZelenskyyUa) November 30, 2023
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР