Президентът на Украйна Володимир Зеленски обяви ареста на Виктор Медведчук,

...
Президентът на Украйна Володимир Зеленски обяви ареста на Виктор Медведчук,
Коментари Харесай

Украйна арестува кума на Путин, Зеленски се похвали със снимка

Президентът на Украйна Володимир Зеленски разгласи ареста на Виктор Медведчук, началник на политическия съвет на партия " Опозиционна платформа - За живот ", като разгласява фотография на сходен на него мъж с белезници в своя канал в Telegram. Медведчук е именуван от медиите " кумът на Путин ".

" Службата за сигурност на Украйна извърши специфична интервенция “, написа Зеленски под фотографията. Той уточни, че детайлности ще дойдат по-късно. На фотографията мъж във военна униформа, образно сходен на Медведчук, седи на стол с белезници. Службата за сигурност на Украйна също заяви в своя Telegram канал, че Медведчук е арестуван. Прессекретарят на президента на Руската федерация Дмитрий Песков сподели, че фотографията с хипотетичния арестуван Медведчук би трябвало да бъде тествана заради огромния брой имитации. Медведчук беше упрекнат през май 2021 година по членове „ Измяна “ и „ Нарушение на законите и обичаите на войната “. Печерският областен съд на Киев му наложи мярка за неотклонение домакински арест.

През октомври тази година против опозиционера беше повдигнато друго обвиняване, този път по членове „ Измяна “ и „ Подпомагане активността на терористични организации “. Според проверяващите той е забъркан в доставките на въглища от региони на Донбас, които не са следени от Киев в края на 2014 и началото на 2015 година в размер на повече от 200 милиона гривни (около 7,6 милиона долара). Политикът отхвърля обвиняванията към него. На 27 февруари юристът на Медведчук Лариса Чередниченко заяви, че политикът е напуснал дома си в Киев, където излежава домашния арест, заради опасност за живота му от националистически групировки, само че е останал в украинската столица. На 18 март съд в Украйна арестува задочно Медведчук, обявявайки го за търсене.

No traitor will escape punishment, says the SBU.
Medvedchuk was under house arrest when the Russian invasion began on 24 February. 4 days after that, he fled and went into hiding. The Ukrainian Intelligence spent a lot of time and resources chasing him…
— Mattia Nelles (@mattia_n)
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР