Президентът на Украйна Володимир Зеленски обвини Русия в провеждането на

...
Президентът на Украйна Володимир Зеленски обвини Русия в провеждането на
Коментари Харесай

Зеленски обвини Русия в геноцид в Донбас, предупреди, че районът може да бъде обезлюден

Президентът на Украйна Володимир Зеленски упрекна Русия в провеждането на " явна политика на геноцид " в източния район Донбас.

Офанзивата на Москва в Донбас може да докара до това районът да остане " ненаселен ", сподели той, обвинявайки руснаците, че желаят да трансфорат градовете на Украйна в пепелища.

" Всичко това, в това число депортирането на нашия народ и всеобщите убийства на цивилни жители, е явна политика на геноцид, провеждана от Русия ", сподели той в ежедневното си телевизионно послание.

В края на февруари съветският президент Владимир Путин изпрати войски в Украйна, като съобщи, че акцията цели да спре " геноцида " на рускоговорящите в прозападната страна.

През април Народното събрание на Украйна поддържа резолюция, в която дейностите на съветските военни в страната се признават за " геноцид ".

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън употребява същия израз, заявявайки, че Путин наподобява има намерение " да се опита да заличи концепцията даже да можеш да бъдеш украинец ".

Канадският министър-председател Джъстин Трюдо повтори това изказване./БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР