Президентът на Украйна Володимир Зеленски каза в четвъртък, че най-малко

...
Президентът на Украйна Володимир Зеленски каза в четвъртък, че най-малко
Коментари Харесай

Украинският президент Зеленски каза, че почти 50 са убити, когато Русия бомбардира магазин за хранителни стоки

Президентът на Украйна Володимир Зеленски сподели в четвъртък, че минимум 48 души са били убити при съветски ракетен удар, блъснал магазин за хранителни артикули в североизточния регион на Харков. < /p>

Зеленски осъди „ демонстративно бруталното съветско закононарушение “, като го назова „ ракетна офанзива против елементарен магазин за хранителни артикули “ и го дефинира като „ терористична офанзива “. Той сподели, че повече от 48 души са били убити, а основният прокурор на страната по-късно дефинира броя на жертвите на минимум 49. 

Изображения, споделени онлайн от офиса на Зеленски, демонстрират чиновници на незабавна помощ, които изследват голяма купчина натрошен бетон и извит метал на мястото на хипотетичния удар.

„ Моите съболезнования на всички, които са изгубили своите близки! Оказва се помощ на ранените “, сподели Зеленски в своя акаунт в Telegram. „ Руският гнет би трябвало да бъде спрян. Всеки, който оказва помощ на Русия да заобиколи глобите, е нарушител. “

Офисът на основния прокурор на Украйна, в известие, споделено също в приложението за известия Telegram, сподели „ ние знаем, че [има ] към 49 убити, в това число дете, както и 7 ранени. "

Зеленски даде обещание, че Украйна ще „ отговори на терористите. Абсолютно заслужено. И мощно ".

Това е разбиваща история. Моля, обновете браузъра си за актуализации.

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР