Президентът на Украйна Володимир Зеленски е утвърдил решение на Съвета

...
Президентът на Украйна Володимир Зеленски е утвърдил решение на Съвета
Коментари Харесай

Украйна национализира дъщерни компании на руските Сбербанк и ВЕБ банк

Президентът на Украйна Володимир Зеленски е утвърдил решение на Съвета за национална сигурност и защита на страната за национализация на дъщерни структури на съветските " Сбербанк " и " ВЕБ банк ".

Това се показва в законопроект за одобряване от Народното събрание на указа на украинския държавен глава, оповестен през днешния ден на уеб страницата на Върховната рада на Украйна и представен от ТАСС, предава Българска телеграфна агенция.

В текста на указа се споделя, че Зеленски е утвърдил признатото от съвета решение на 11 май за наложително изземване в Украйна на правата на благосъстоятелност на Руската федерация и нейни субекти. В приложеното към текста на указа решение на Съвета за национална сигурност и защита се твърди, че на национализация в Украйна подлежат 99,77 на 100 от акциите на записаната в Украйна " Акционерна комерсиална промишлено-инвестиционна банка " която е благосъстоятелност на Държавната корпорация за развиване на " ВЕБ ", както и 100 на 100 от акциите на записаната в Украйна " Международна аварийна банка ", която принадлежи на съветската " Сбербанк ".

На наложително изземване в Украйна подлежат и финансови активи на дъщерни структури на " Сбербанк " и " ВЕБ ". Указът на Зеленски би трябвало да бъде утвърден от Народното събрание.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР