Президентът на Украйна Володимир Зеленски благодари на лидерите на ГЕРБ,

...
Президентът на Украйна Володимир Зеленски благодари на лидерите на ГЕРБ,
Коментари Харесай

Въпреки някои трудности. Зеленски благодари на Борисов, Пеевски и Петков за помощта

Президентът на Украйна Володимир Зеленски благодари на водачите на ГЕРБ, " Продължаваме промяната-Демократична България " (ПП-ДБ) и Движение за права и свободи Бойко Борисов , Кирил Петков и Делян Пеевски за помощта на Украйна.

" Решенията, които вашите три партии взеха в българския парламент, бяха от изключителна помощ за Украйна ", сподели Зеленски в събота във видеоконферентен диалог с тримата. Той им благодари за напъните, които поставят " макар някои компликации " в България.

Новината идва на фона на дефицит на оръжия в украинската войска, с цел да успее да спре съветската инвазия. Русия атакува Украйна преди близо две години и от този момент Киев се пази благодарение на западните съдружници. В момента помощта на Съединените щати за Украйна е, а помощта на Европейския съюз се Виктор Орбан .

Зеленски благодари за за повторно. В края на декември с гласовете на ГЕРБ, ПП-ДБ и Движение за права и свободи Народното събрание утвърди новата помощ. Още тогава Зеленски благодари на Борисов, Пеевски и Петков.

Против гласоподаваха " Възраждане " и Българска социалистическа партия, които, дружно с президента Румен Радев , още от началото на войната се афишират против изпращането на военна помощ за Украйна.

В събота Пеевски, Борисов и Петков единомислещо показаха пред Зеленски поддръжката си за Украйна. Петков и Пеевски ѝ пожелаха " мир, реализиран с цялостна победа ". " Независима и суверенна Украйна е основна за сигурността на обединена Европа и нашите полезности ", сподели Борисов.

България обезпечава огромно количество боеприпаси на украинската опозиция. Някои компании в страната към този момент създават 155-милиметрови снаряди, отговарящи на стандартите на НАТО, министърът на защитата Тодор Тагарев в Съединени американски щати, откъдето се прибра в неделя след петдневно посещаване.

Той не сподели непосредствено дали България продава на Украйна такива снаряди, които са дефицитни след близо две години война, само че добави, че такива покупко-продажби може да стават посредством медиатори.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР