Президентът на Украйна Владимир Зеленски може да пристигне в Израел

...
Президентът на Украйна Владимир Зеленски може да пристигне в Израел
Коментари Харесай

Ключова визита на Володимир Зеленски в Израел

Президентът на Украйна Владимир Зеленски може да дойде в Израел още при започване на идната седмица, като сега се водят договаряния сред двете страни за опцията за такова посещаване. Това заяви израелският " Канал 12 ", базирайки се на дипломатически източници, представен от УНИАН.

" На този стадий всички детайлности към момента не са контрактувани, само че може да забележим украинския президент да кацне в Израел още в понеделник или вторник ", се споделя в изказването.

Изданието напомня, че Украйна предложи да се провежда посещаване на Зеленски в Израел незабавно след трагичните събития от 7 октомври. Тогава формален Йерусалим отхвърли под претекст, че не е подобаващият миг.

" Пристигането на Зеленски в Израел и предстоящата му фотография с израелския политически хайлайф, в това число премиера Нетаняху и президента Херцог, ще предадат на света неповторимо обръщение за единение, съгласно което цивилизованият свят, който е нападнат, се изправя против агресорите от по-малко цивилизования свят.Очаква се това да бъде самобитен фронт пред руско-иранската ос, тъй че визитата има значимо дипломатическо значение ", отбелязва " Канал 12 ".

Говорителят на Министерството на външните работи на Украйна Олег Николенко сподели, че сега ведомството не разяснява задграничните командировки на президента. Личният прессекретар на президента Сергей Никифоров също сподели, че след началото на пълномащабна война графикът на Зеленски не може да бъде разгласен, показва още УНИАН.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР